top of page

Kamp 

Westerbork

Hier kunt u het museum (met restaurant en museumwinkel) en voormalig kampterrein bezoeken. Ook zijn er twee korte rolstoeltoegankelijke wandelingen te maken (Melkwegpad en Bospad). Daarnaast is het terrein van Kamp Westerbork het eindpunt van een wandel- en bezinningsroute met als beginpunt de Hollandse Schouwburg. In het museumwordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld

 

Het terrein van kamp Westerbork en het Nationaal Monument Westerbork bevinden zich op een afstand van 3 kilometer van het Herinneringscentrum. Het museum en het kampterrein zijn met elkaar verbonden door educatieve wandelroutes (melkwegpad en bospad) die rolstoeltoegankelijk zijn. Fietsend is het kampterrein te bereiken via de geasfalteerde toegangsweg. 
Het is niet toegestaan met een bus, auto of motor naar het kampterrein te rijden. 

 

Nabij het kampterrein heeft Astron, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie, de hier geïnstalleerde radiotelescopen in gebruik. Naast elektronische apparaten verstoren ook auto’s en bussen in de buurt de observatiewerkzaamheden van Astron. 

Bij overtreding van deze regel riskeert u een boete. U kunt de afstand overbruggen door de hierboven genoemde wandelroutes of per pendelbus. 

Uw entreeticket voor het museum geeft toegang tot de pendelbus. De pendelbus is rolstoeltoegankelijk. Tickets voor de pendelbus zijn ook los te koop (wanneer u het museum niet wilt bezoeken). 

> Zie website

Drempelvrij vakanties-1.png
bottom of page