top of page
Chantal de Koeyer

Chantal de Koeyer

Henk de Koeyer

Henk de Koeyer

Martijn de Koeyer

Martijn de Koeyer

Gezin de Koeyer

Gezin de Koeyer

Over Ons

Hoe een wens werkelijkheid werd!

 

De gezichten achter Drempelvrij vakanties zijn Henk en Chantal de Koeyer (ik). We hebben een zoon Martijn die in juni 2004 geboren is. Sinds 1998 ben ik na een klein ongelukje met grote gevolgen in een rolstoel "terecht" gekomen. In het begin maakte ik gebruik van krukken, een handbewogen rolstoel, een trippelstoel, een handbike en een scootmobiel. In 2007 werd de trippelstoel vervangen door een elektrische binnenrolstoel en in 2012 werd die, samen met de scootmobiel vervangen door een elektrische binnen-buitenrolstoel (Quickie Jive M met comfortbeensteunen) die inmiddels is voorzien van een dynamische armondersteuning en een elektrische hoofdsteun waardoor de stoel vrij lang (1.50 meter) is. Omdat ik dus zelf gebruik maak of gemaakt heb van de diverse vervoersvoorzieningen ken ik de mogelijk- en onmogelijkheden in de praktijk goed.

 

We ervaarden dat het heel moeilijk was om goede aangepaste vakantie-accommodatie te vinden. Bovendien maakten we regelmatig mee dat er toegezegd werd, dat accommodatie goed aangepast zou zijn, terwijl dat tot onze grote teleurstelling niet zo was. Nadat we een aantal teleurstellende ervaringen achter de rug hadden, ontstond de wens om zelf een chalet of recreatiewoning aan te schaffen die we, indien nodig, konden verbouwen en aanpassen tot een goede rolstoeltoegankelijke accommodatie, die niet alleen voor ons geschikt zou zijn, maar waar ook anderen gebruik van zouden kunnen maken. Want, dat er een enorm tekort en behoefte aan goed aangepaste accommodatie was, was inmiddels wel duidelijk.

 

Dat het vervullen van die wens niet zo makkelijk was, kwamen we al snel achter. Niet dat accommodatie niet gevonden werd, maar we stuitten op tegenwerking, zoals een Vereniging van Eigenaren die geen rolstoelers op het park wilden. Onvoorstelbaar, maar waar, helaas. Soms hadden we onze wens door alle tegenwerking even aan de kant geschoven, maar het bleef kriebelen. Begin april dit jaar (2018) zag Henk een chalet te koop staan. Deze keer, ook al verliep wederom niet alles van leien dakje, kreeg de aankoop en alles wat daarmee samenhing, steeds vastere vorm. Nadat de aankoop definitief rond was, zijn we begonnen met herinrichting van het chalet. Niet alleen werden meubels vervangen, maar ook aan andere zaken die aan vervanging toe of noodzakelijk waren, werd gedacht. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar wat we zelf belangrijk vonden, maar zijn ook bij anderen ten rade gegaan, zodat een optimaal comfort bereikt werd. Aan alles is gedacht. 

 

Ons motto luidt: aangepast is ook “echt” aangepast.

Drempelvrij vakanties-1.png
bottom of page